Kryddinkokt rödkål, rödlök och äpple

Kryddinkokt rödkål, rödlök och äpple
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Kryddinkokt rödkål, rödlök och äpple

0

4 steg att laga

13 ingredienser

Jacob Wismars kryddinkokta rödkål, rödlök och äpple är en kalorisnål och god rödkål med massor av antioxidanter. Ett ekologiskt och smalt alternativ på julbordet.

Ingredienser

  • 350 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 msk honung
  • 3 kanelstång
  • 3 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 svenska vinteräpplen äpple (gärna Ingrid Marie)
  • 4 katrinplommon
  • salt

Gör så här

  1. Strimla kålen och skiva löken. Fräs dem blanka i smör.
  2. Tillsätt balsamvinäger, vin, honung, kanelstänger, lagerblad, krydd- och svartpeppar. Låt småputtra i cirka 10 minuter tills kålen är mjuk.
  3. Skär äpplen i små tärningar och katrinplommon i småbitar.
  4. Blanda ned dem i kålen när det återstår några minuter av koktiden. Smaka av med salt.