Caesarsallad med maskrosor
Caesarsallad med maskrosor
17 ingredienser
En svensk variant på den italienska salladen.
Ingredienser
dressing
- 2 äggulor
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kapris
- 1 msk worcestersås
- 4 sardellfiléer
- 3 msk rapsolja
- 0,5 dl parmesanost, riven
- salt
- peppar
sallad
- 1 l maskrosblad
- 1 l babyspenat
- 1 ask körsbärstomater
- 400 g grillad kyckling
- 2 dl parmesanost, riven
- 2 dl brödkrutonger
Gör så här
- Dressing: Mixa sardellfiléer, kapris och vitlök tillsammans med vinäger med en mixerstav. Lägg äggulorna och dijonsenap i en vispskål och vispa kraftigt. Tillsätt olja droppvis så inte såsen spricker, låt den bli tjock som majonnäs. Häll sedan i sardellmixen, Worchestershiresås och sist parmesan.
- Skölj maskrosbladen noga och ta ev bort mittenstjälken om du är känslig för bitter smak. Dela kycklingen i bitar. Blanda maskrosblad, spenat, tomater och kyckling och ringla sedan över dressing. Toppa med parmesan och brödkrutonger.