Caesarsallad med maskrosor

Caesarsallad med maskrosor
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Caesarsallad med maskrosor

17 ingredienser

En svensk variant på den italienska salladen.

Ingredienser

portioner

dressing

  • 2 äggulor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 1 msk worcestersås
  • 4 sardellfiléer
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar

sallad

  • 1 l maskrosblad
  • 1 l babyspenat
  • 1 ask körsbärstomater
  • 400 g grillad kyckling
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl brödkrutonger

Gör så här

  1. Dressing: Mixa sardellfiléer, kapris och vitlök tillsammans med vinäger med en mixerstav. Lägg äggulorna och dijonsenap i en vispskål och vispa kraftigt. Tillsätt olja droppvis så inte såsen spricker, låt den bli tjock som majonnäs. Häll sedan i sardellmixen, Worchestershiresås och sist parmesan.
  2. Skölj maskrosbladen noga och ta ev bort mittenstjälken om du är känslig för bitter smak. Dela kycklingen i bitar. Blanda maskrosblad, spenat, tomater och kyckling och ringla sedan över dressing. Toppa med parmesan och brödkrutonger.