• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Banankaka med choklad och valnötter

9 röster
Banankaka med choklad och valnötter
Foto: Frida Wismar

Du behöver

  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl kvarg 10 %
  • 2 bananer
  • 6-8 torkade fikon (eller dadlar)
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1,5 dl dinkelvetemjöl
  • 2 dl valnötter
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk vetegroddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsätt smält smör, kesella, mosad banan, grovhackade fikon/dadlar och valnötter.
  4. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ned dem i äggsmeten.
  5. Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den, helst med sojamjöl (alternativt ströbröd).
  6. Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 25-30 minuter, tills kakan har ”stannat”.
23 april 2009