En klassisk caesarsallad är inte dumt. Väldigt fräscht och gottnär det är varmt i luften.
Caesarsallad

Foto: Frida Wismar
Du behöver
- 400 g stekt/grillad kycklingfilé
- 2 dl kokta stora vita bönor
- 100 g coctailtomater
- 200 g romansallad
- 50 g solrosskott
- 50 g rostade solrosfrön
- 50 g hyvlad parmesan
- 2 st skivor grovt bröd
Dressing:
- 5 st sardellfiléer, finhackade
- 1 st vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 msk citronsaft
- 1 st äggula
- 1 dl olivolja
- svartpeppar
Gör så här
- Skölj salladen och lägg i en skål.
- Skär kycklingfiléerna i skivor.
- Dela cocktailtomaterna i halvor och skär brödet i små kuber.
- Hetta upp lite olja i en panna och stek brödkrutongerna gyllenbruna, salta och peppra.
- Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
- Blanda alla ingredienser utom dressing som till sist ringlas över salladen.
30 juli 2009