Caesarsallad
Caesarsallad
15 ingredienser
En klassisk caesarsallad är inte dumt. Väldigt fräscht och gottnär det är varmt i luften.
Ingredienser
- 400 g stekt kycklingfilé (eller grillad)
- 2 dl förkokta stora vita bönor
- 100 g körsbärstomater
- 200 g romansallad
- 50 g solrosskott
- 50 g solroskärnor, rostade
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 2 skivor grovt bröd
Dressing
- 5 sardellfiléer, finhackade
- 1 klyfta vitlök, pressade
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 msk citron, saft
- 1 äggula
- 1 dl olivolja
- svartpeppar
Gör så här
- Skölj salladen och lägg i en skål.
- Skär kycklingfiléerna i skivor.
- Dela cocktailtomaterna i halvor och skär brödet i små kuber.
- Hetta upp lite olja i en panna och stek brödkrutongerna gyllenbruna, salta och peppra.
- Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
- Blanda alla ingredienser utom dressing som till sist ringlas över salladen.