Caesarsallad

Ceasarsallad
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Caesarsallad

47

15 ingredienser

En klassisk caesarsallad är inte dumt. Väldigt fräscht och gottnär det är varmt i luften.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g stekt kycklingfilé (eller grillad)
  • 2 dl förkokta stora vita bönor
  • 100 g körsbärstomater
  • 200 g romansallad
  • 50 g solrosskott
  • 50 g solroskärnor, rostade
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 skivor grovt bröd

Dressing

  • 5 sardellfiléer, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, pressade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk citron, saft
  • 1 äggula
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj salladen och lägg i en skål.
  2. Skär kycklingfiléerna i skivor.
  3. Dela cocktailtomaterna i halvor och skär brödet i små kuber.
  4. Hetta upp lite olja i en panna och stek brödkrutongerna gyllenbruna, salta och peppra.
  5. Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
  6. Blanda alla ingredienser utom dressing som till sist ringlas över salladen.