Jacobs morgonmüsli
Jacobs morgonmüsli
11 ingredienser
God och nyttig crunchmüsli med pumpakärnor och sesamfrön.
Förvara torrt i burk med lock, hållbarhet 3–4 veckor.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
- 3 dl boveteflingor
- 1 msk linfrön, krossade
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl skalade sesamfrön
- 1 dl nyponskalsmjöl
- 2 krm salt
- 2 msk honung
- 0,5 dl rapsolja
- 1,5 dl vatten
- 1 dl russin (eller hackade torkade fikon eller aprikoser)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda allt utom honung, olja, vatten och torkad frukt i en
- skål och rör om ordentligt.
- Blanda sedan samman honung, olja och vatten och häll det
- över grynblandningen.
- Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i
- 25–30 minuter.
- Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det
- blir ojämn färg.
- När müslin har svalnat, blanda i den torkade frukten.