Noristrutar med tonfisktartar och rimmad gurka

Noristrutar med tonfisktartar och rimmad gurka
Foto: Matilda Ekström/Titan

Fina strutar med tonfisktartar att servera som förrätt, på en buffé eller som ett tilltugg.

Frys gärna fisken innan tillagning.

5 februari 2010

Du behöver

  • 0,3 st gurka
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 tsk citronjuice
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 krm sesamolja
  • noriblad
  • ärtskott
  • japansk soja
  • Salladslök till garnering

Gör så här

  1. Dela och kärna ur gurkan.
  2. Tärna den fint och strö över socker, salt, svartpeppar och två teskedar citronjuice. Blanda väl och låt stå och dra 20 minuter.
  3. Tärna tonfisken.
  4. Blanda tonfisken med ingefära, sesamolja och ett par droppar citron.
  5. Fyll sjögrässtrutar med rimmad gurka, tonfisk och ärtskott.
  6. Droppa över lite japansk soja.
  7. Garnera med strimlad salladslök.
Kommentera receptet

Fler goda recept