Smidiga ugnsbakade köttbullar i tomatsås som blir riktigt smarrig av parmesan, rosmarin och mozzarella. Varieras med bönpasta och sallad på svartkål och zucchini.
Koka upp fond och vatten och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser och späd med vätskan till en bra konsistens. Låt vila i ca 10 minuter innan du börjar forma dem. Forma till runda köttbullar och ugnsbaka dem tills de blir ca 68 grader i innertemperatur. Värm sedan bullarna i såsen.
Sås
Fräs lök och vitlök i oljan.
Tillsätt vitt vin och låt det nästan koka bort. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop i minst 20 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Garnityr
Koka pastan enligt anvisningarna. Riv mozzarellan i bitar.
Sallad
Hyvla zucchinin tunt. Blanda med citronen, oljan och saltet.
Skär svartkålen i sneda bitar, tag bort rotstocken innan. Fräs sedan kålen hastigt i lite olivolja. Krydda med salt.
Avslutning
Värm köttbullarna direkt i såsen. Servera med den nykokta pastan, och riv mozzarella över. Mal rikligt med svartpeppar över köttbullarna. Servera med de varma grönsakerna vid sidan av.