Italienska köttbullar i tomatsås med bönpasta och svartkål- och zuccinisallad

19 röster
ca 45 m
4

Smidiga ugnsbakade köttbullar i tomatsås som blir riktigt smarrig av parmesan, rosmarin och mozzarella. Varieras med bönpasta och sallad på svartkål och zucchini.

Visa mer
ca 45 m
4
4 portioner

Du behöver

Köttbullar

  • 1 dl vatten
  • 1 tsk koncentrerad kalvfond
  • 500 g blandfärs
  • 10 g salt
  • 2 klyftor vitlök, skalade och hackade
  • 1 msk rosmarin, hackad
  • 50 g parmesan, finriven
  • 100 g mozzarella, grovt riven
  • 1 ägg, stort

Sås g

  • 1 rödlök, skalad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 400 g krossade tomater
  • salt och peppar

Garnityr

  • 200 g bönpasta
  • ca 100 g mozzarella (två bollar)

Sallad

  • 1 zucchini
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 10 blad svartkål

Gör så här

  1. Köttbullar
    Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Koka upp fond och vatten och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser och späd med vätskan till en bra konsistens. Låt vila i ca 10 minuter innan du börjar forma dem. Forma till runda köttbullar och ugnsbaka dem tills de blir ca 68 grader i innertemperatur. Värm sedan bullarna i såsen.
  3. Sås
    Fräs lök och vitlök i oljan.
  4. Tillsätt vitt vin och låt det nästan koka bort. Tillsätt tomaterna och låt såsen koka ihop i minst 20 minuter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Garnityr
    Koka pastan enligt anvisningarna. Riv mozzarellan i bitar.
  6. Sallad
    Hyvla zucchinin tunt. Blanda med citronen, oljan och saltet.
  7. Skär svartkålen i sneda bitar, tag bort rotstocken innan. Fräs sedan kålen hastigt i lite olivolja. Krydda med salt.
  8. Avslutning
    Värm köttbullarna direkt i såsen. Servera med den nykokta pastan, och riv mozzarella över. Mal rikligt med svartpeppar över köttbullarna. Servera med de varma grönsakerna vid sidan av.
22 januari 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept