Italiensk triss

Italiensk triss
Foto: Tv4

Italiensk triss

1

20 ingredienser

40 m

Den här italienska trissen bestående av minibruschetta, pepparrotsrulle med bresaola och caprese blir en perfekt förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Minibruschetta

  • 200 g körsbärstomater (gula och röda)
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 20 blad färsk basilika
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor Pain riche

Pepparrotsrulle med bresaola

  • 2 mjuka tunnbröd
  • 2 dl grädde, vispad
  • 2 msk färsk pepparrot, finriven
  • 100 g bresaola
  • 1 dl rucolasallad

Caprese

  • 150 g körsbärstomater (gula)
  • 2 buffelmozzarella
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 blad färsk basilika

Gör så här

  1. Minibruschetta
    Hacka tomater, lök och basilika och lägg i en skål. Tillsätt olja, vinäger, vitlök, salt och peppar. Rör om och låt stå i 20 minuter.
  2. Skär upp 2 cm tjocka skivor av brödet och lägg på blandningen. Dekorera med färsk basilika.
  3. Pepparrotsrulle med bresaola
    Lägg bröden på en skärbräda.
  4. Blanda vispgrädden med pepparroten och bred ut den på bröden.
  5. Lägg på bresaola och rucolasallad. Rulla ihop brödet och lägg i kylen 15 minuter.
  6. Ta ut rullarna, skiva upp dem och lägg upp 3 rullar per person.
  7. Caprese
    Skär tomaterna i fyra delar och skär upp mozzarellan i bitar.
  8. Lägg upp tomaterna och mozzarellabitarna direkt på förrättstallriken. Slå lite olivolja över samt salta och peppra. Dekorera med några blad färsk basilika.