Italiensk triss

Foto: Tv4
Italiensk triss
20 ingredienser
40 m
Den här italienska trissen bestående av minibruschetta, pepparrotsrulle med bresaola och caprese blir en perfekt förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Minibruschetta
- 200 g körsbärstomater (gula och röda)
- 0,5 rödlök, finhackad
- 20 blad färsk basilika
- 4 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 4 skivor Pain riche
Pepparrotsrulle med bresaola
- 2 mjuka tunnbröd
- 2 dl grädde, vispad
- 2 msk färsk pepparrot, finriven
- 100 g bresaola
- 1 dl rucolasallad
Caprese
- 150 g körsbärstomater (gula)
- 2 buffelmozzarella
- 6 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 12 blad färsk basilika
Gör så här
Minibruschetta
- Hacka tomater, lök och basilika och lägg i en skål. Tillsätt olja, vinäger, vitlök, salt och peppar. Rör om och låt stå i 20 minuter.
- Skär upp 2 cm tjocka skivor av brödet och lägg på blandningen. Dekorera med färsk basilika.
Pepparrotsrulle med bresaola
- Lägg bröden på en skärbräda.
- Blanda vispgrädden med pepparroten och bred ut den på bröden.
- Lägg på bresaola och rucolasallad. Rulla ihop brödet och lägg i kylen 15 minuter.
- Ta ut rullarna, skiva upp dem och lägg upp 3 rullar per person.
Caprese
- Skär tomaterna i fyra delar och skär upp mozzarellan i bitar.
- Lägg upp tomaterna och mozzarellabitarna direkt på förrättstallriken. Slå lite olivolja över samt salta och peppra. Dekorera med några blad färsk basilika.