Italiensk pytt-i-panna

25 m
4
Spela video Italiensk pytt-i-panna
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 6 potatisar
  • 3 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 140 g bacon
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 3 färska salsiccia, eller annan smakrik korv
  • 1-1,5 msk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad
  • 1-1,5 dl grädde
  • 1 äggula
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis och lök och skär dem i tärningar. Skär baconet i små bitar.
  2. Värm upp olivolja i en stor stekpanna och stek potatistärningarna med chili. Tillsätt lök och bacon och stek i cirka 10 minuter eller tills alltsammans mjuknat. Ta upp peperoncinon som kastas.
  3. Dra av skinnet från salsiccian och smula den i små bitar. Lägg ner dem i pannan, strö i rikligt med rosmarin och låt allt fräsa i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör i grädde och en äggula. Låt alltsammans puttra i ytterligare 1-2 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept