Italiensk pastagratäng med kyckling och körsbärstomater

Cirio Italiensk pastagratäng med kyckling
Foto: Köket.se

Italiensk pastagratäng med kyckling och körsbärstomater

18 ingredienser

40 min

Krämig pastagratäng med solmogna körsbärstomater, kyckling, mascarpone och örter. En enkel och god rätt som hela familjen älskar.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio körsbärstomater produkt

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 350 g Cirio Körsbärstomater Pomodorini
  • 300 g pasta (till exempel penne)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk basilika (eller 1 tsk torkad basilika)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 150 g Granarolo Mascarpone
  • 1 tsk torkad oregano
  • 150 g Granarolo Quattrocento, riven
  • 1 dl pankoströbröd
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Servering

  • 65 g rucolasallad
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan 2 minuter kortare än anvisningen på förpackningen. Häll av pastan och lägg ner i en ugnsform.
  3. Skär kycklingen till mindre grytbitar. Skala och skiva lök och vitlök. Plocka bladen från basilikan och lägg undan några blad till garnering.
  4. Hetta upp olja en stekpanna med höga kanter och bryn kycklingen tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt löken och fräs en stund tillsammans med kycklingen. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare någon minut.
  5. Slå över Cirio Körsbärstomater, lite vatten, kycklingfond och mascarpone. Tillsätt basilikabladen, oregano och hälften av osten. Häll över i ugnsformen med pasta och blanda om.
  6. Strö ströbröd och resten av osten över gratängen och ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg.
  7. Servera med rucola dressad med god olivolja och vinäger.
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Tomatfocaccia med rosmarin och vitlök

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer