Italiensk maräng - se & gör

70 röster

Spela klippet så visar Roy Fares steg för steg hur du vispar en italiensk maräng. Lika god att toppa bakverk med som att använda i en mousse.

Tips! Här visar Roy olika tekniker för att spritsa italiensk maräng.

Visa mer

Du behöver

  • 125 g äggvita (ca 4 ägg)
  • 50 g vatten (ca 0,5 dl)
  • 210 g strösocker (ca 2,25 dl)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker till 121 grader, när den når cirka 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
  2. Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
  3. Fördela marängen jämnt över hela bakverket och bränn av den med en gasbrännare.
20 april 2016

Laddar fler recept