Isabellas saltimbocca

koket.se
Isabellas saltimbocca
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Isabellas saltimbocca

8

12 ingredienser

45 min

Fantastiskt god helgrätt med italienskt ursprung som inte alls är svårt att laga, och har du en gång testat kanske det blir din nya paradrätt!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 600 g kalvinnanlår, tunt skuret
  • 6 blad färsk salvia
  • 6 skivor prosciutto
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4-5 msk vetemjöl
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • peppar
  • tandpetare

Till servering

  • 800 g fast potatis
  • 200 g färsk spenat
  • ev parmesanost, riven

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i klyftor. Blanda med olja i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Tillaga i ugnen 20-30 minuter.
  4. Vänd de tunna kalvskivorna i vete mjöl. Lägg ut dem på en skärbräda.
  5. Lägg en skiva parmaskinka och ett blad salvia per köttbit. Fäst skinkan och salvian med en tandpetare.
  6. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg ner köttet i pannan, sidan med parmaskinka och salvia ska stekas först. Salta och peppra. Vänd efter någon minut och tillsätt en klick smör. Salt och peppra. Stek ytterligare någon minut och tillsätt det vita vinet, låt vinet koka ner något.
  7. Fräs spenaten i generöst med smör i en kastrull tills den sjunker ihop. Salta och peppra.
  8. Servera kalven med lite av stekskyn, den ugnsbakade potatisen och smörslungad spenat. Riv ev över lite parmesan.