Isabellas bästa köttfärssås

Isabellas bästa köttfärssås
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Isabellas bästa köttfärssås

29

15 ingredienser

1 h 15 min

Det finns många varianter på köttfärssås - Isabellas är en av de godare och görs på såväl högrevsfärs som fläskfärs, smaksätts med rött vin, får koka riktigt länge och serveras med massor av nyriven parmesan.

läs mer
Isabellas-kurs-risotto

Gratis matlagningskurs!

Missa inte vår italienska matlagningskurs med Isabella Morrone!

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 morot
  • 1 selleristjälk
  • 500 g högrevsfärs, grovmalen
  • 100 g fläskfärs
  • 5 dl rött vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 lagerblad (färska eller torkade)
  • 3 burkar hela konserverade tomater (à 400 g)
  • 400 g spaghetti
  • 50 g smör
  • 75 g parmesanost, finriven
  • ca 1 dl olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och morot. Finhacka stjälksellerin.
  2. Fräs grönsakerna mjuka i olivolja i en gryta eller stor kastrull, de ska inte få färg.
  3. Stek färsen i olivolja i en stekpanna på hög värme så att den får färg och nästan blir lite knaprig.
  4. Häll färsen i grytan med grönsakerna, rör om och höj värmen. Tillsätt rödvin och tomatpuré och låt koka in under omrörning.
  5. Tillsätt lagerblad och tomater, rör om och sänk värmen. Låt småkoka minst 1 timme. Är du hemma en helg kan du sätta på den på morgonen och låta den koka under dagen fram till middagen. Rör om då och då, kokar det torrt så tillsätter du lite vatten.
  6. Tillaga spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  7. Smaka av köttfärssåsen med salt.
  8. Blanda spaghettin med såsen, smör och parmesan. Mal över svartpeppar.