Isabellas bästa köttfärssås
Isabellas bästa köttfärssås
15 ingredienser
1 h 15 min
Det finns många varianter på köttfärssås - Isabellas är en av de godare och görs på såväl högrevsfärs som fläskfärs, smaksätts med rött vin, får koka riktigt länge och serveras med massor av nyriven parmesan. En perfekt pasta bolognese helt enkelt!
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
- 0,5 gul lök
- 0,5 morot
- 1 selleristjälken
- 500 g högrevsfärs, grovmalen
- 100 g fläskfärs
- 5 dl rött vin
- 2 msk tomatpuré
- 7 lagerblad (färska eller torkade)
- 3 burkar hela konserverade tomater (à 400 g)
- 400 g spaghetti
- 50 g smör
- 75 g parmesanost, finriven
- ca 1 dl olivolja, till stekning
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Skala och finhacka lök och morot. Finhacka stjälksellerin.
- Fräs grönsakerna mjuka i olivolja i en gryta eller stor kastrull, de ska inte få färg.
- Stek färsen i olivolja i en stekpanna på hög värme så att den får färg och nästan blir lite knaprig.
- Häll färsen i grytan med grönsakerna, rör om och höj värmen. Tillsätt rödvin och tomatpuré och låt koka in under omrörning.
- Tillsätt lagerblad och tomater, rör om och sänk värmen. Låt småkoka minst 1 timme. Är du hemma en helg kan du sätta på den på morgonen och låta den koka under dagen fram till middagen. Rör om då och då, kokar det torrt så tillsätter du lite vatten.
- Tillaga spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
- Smaka av köttfärssåsen med salt.
- Blanda spaghettin med såsen, smör och parmesan. Mal över svartpeppar.