Inside out maki

Nori maki Frida Ronge
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Inside out maki

15 ingredienser

20 m

Grön sparris med omelett, ramslök, majonnäs, rädisor och rostad lök.

Ingredienser

portioner bitar
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • ark nori
  • 3 dl sushiris, kokt
  • wasabi
  • 2 msk majonnäs
  • 4 gröna sparrisar, kokta
  • 8 blad ramslök
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl rostad lök
  • 0,5 förp krasse

Servering

  • 4 rädisor
  • 2 msk inlagd ingefära (gari)
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Vispa äggen och blanda i salt. Stek äggsmeten på låg värme som en omelett utan att den får färg.
  2. Rulla sedan ihop omeletten till en tajt rulle, låt svalna och skär sedan i strimlor.
  3. Plasta in sushimattan i plastfolie.
  4. Klipp noriarken på hälften och placera ris på hela noriarken. Vänd norin så att risets undersida får kontakt med bambumattan.
  5. Börja med att lägga på wasabi och majonäsen, fyll sedan på med resterande ingredienser och rulla ihop noriarket till en makirulle.
  6. Toppa rullen med rostad lök och smörgåskrasse. Servera med rädisor, gari och riven pepparrot.