Inlagda tomater med chili och dragon
Inlagda tomater med chili och dragon
6 ingredienser
Tom älskar inläggningar. I det här klippet visar han hur du enkelt tar ett par helt vanliga tomater och höjer dess smak till en helt ny nivå. Superlätt och otroligt gott! Servera dem till en bit nystekt kött eller varför inte lägga dem på en grillad levainmacka med mozzarella.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 500 g tomat, valfri sort
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 1 chilifrukt, röd
- 2 krukor färsk dragon
Gör så här
- Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull.
- Skär chilin i skivor. Ta bort kärnorna om du vill ha mindre hetta.
- Haka dragonen grovt.
- Lägg chili och dragon i lagen. Låt lagen svalna helt, gärna i kylen över natten. Häller du varm lag på tomaterna blir de soggiga och förlorar sin konsistens.
- Skär tomaterna i klyftor. Lägg dem i en väl rengjord glasburk.
- Häll på lagen, sätt på lock och ställ i kylen. Inläggningen håller länge om du förvarar den i kylen och är noga med att använda en ren gaffel för att ta upp tomaterna.