Inlagda oliver med fänkål och rosépeppar

Inlagda oliver med fänkål och rosépeppar
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Inlagda oliver med fänkål och rosépeppar

5 ingredienser

15 m + 60 m

Det blir inte enklare än såhär att göra ett gott och lyxigt snacks!

Tips! Servera gärna med Tinas vita sangria och apelsinrostade mandlar.

Ingredienser

portioner
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1,5 dl rörsocker
  • 3 dl gröna oliver med kärnor
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk rosépepparkorn

Gör så här

  1. Blanda en lag av vinäger och socker. Kärna ur oliverna.
  2. Mortla kryddorna och tillsätt i lagen tillsammans med oliverna. Låt marinera i minst 1 timme men gärna 1 dygn eller mer för extra smak.
  3. Det är lite ”sting” i oliver, så vill man ha de mildare smak kan du tillsätta 1 dl vatten i lagen