Apelsinrostade mandlar

6 röster
20 m
4-6

Rostade mandlar med smak av apelsin. Perfekt tilltugg till drinken!

Tips! Servera gärna med Tinas vita sangria och inlagda oliver.

Visa mer
20 m
4-6

Du behöver

  • 1 äggvita
  • 2 tsk apelsinskal, finrivet
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk salt
  • 250 g blandade mandlar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa äggvitan till vitt skum i en bunke, vänd ner apelsinskal, socker och salt.
  3. Tillsätt mandlarna och blanda runt. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötblandningen i ett jämt lager på plåten.
  4. Rosta i 10-15 minuter eller tills mandlarna känns torra och är gyllenbruna. Tag ut plåten och låt svalna. Nu kommer mandlarna att bli lite kristalliserade och knapriga.
13 februari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...