Äppelkräm (inkokta aromaäpplen)
Äppelkräm (inkokta aromaäpplen)
5 ingredienser
20 m
Ljuvlig äppelkompott eller äppelkräm på inkokta aromaäpplen med havtorn är riktigt gott till såväl frukost som efterrätt!
Blanda i ättika och du får en riktigt god chutney istället, perfekt till höstens grytor eller köttbitar.
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 4 äpplen (Aroma)
- 0,5 vaniljstång, urgröpt
- 2 msk honung
- 0,5 dl havtorn
- vatten
Gör så här
- Skal och skär äpplena i klyftor.
- Lägg klyftorna i en kastrull med vaniljstång, honung och en skvätt vatten.
- Låt koka under lock i ca 10–15 minuter på låg temperatur så att äppelbitarna blir lagom mosiga. Tillsätt mer vatten om det behövs.
- Tillsätt havtornen och smaka av. Tillsätt eventuellt mer honung om du önskar en sötare smak.