Inkokta päron med kardemummamaräng

koket.se
Inkokta päron med kardemummamaräng
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Inkokta päron med kardemummamaräng

11 ingredienser

1 h

Den här festliga desserten består av inkokta päron som får sällskap av krispig maräng och fluffig grädde.

Se Tea Malmegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk citronsaft
  • malen kardemumma, nymalen
  • salt

Inkokta päron

  • 4 päron (Conference)
  • 5 dl sockerlag (50% socker och vatten)
  • 1 vaniljstång
  • 1 g citronsyra

Servering

  • grädde

Gör så här

Maräng

  1. Vispa äggvita och strösocker till en fast och glansig maräng.
  2. Sikta i majsstärkelse samt kardemumma och vänd om ordentligt.
  3. Avsluta med att vända i citronsaft.
  4. Klicka ut i 6-8 klickar på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen på 135 grader i ca 40 minuter.
  5. Låt marängerna svalna innan du flyttar dem.

Inkokta päron

  1. Skala och kärna ur päronen.
  2. Pochera päronen på låg värme i en kastrull med lock i ca 15 minuter. Det ska fortfarande finnas spänst kvar i päronen.
  3. Låt päronen svalna helt i lagen.

Serveting

  1. Servera marängen centrerat på tallriken.
  2. Toppa med vispad grädde och päron.