Inkokt kålrabbi med krondill

Inkokt kålrabbi med krondill
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Inkokt kålrabbi med krondill

9 ingredienser

20 m

Inkokt kålrabbi med krondill är riktigt enkelt att tillaga och blir underbart gott! Perfekt tilbehör till helgens middag helt enkelt.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 tsk salt
  • 1 l vatten
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 knippe krondill (stjälkar i lagen och krondill kroner till garnering)
  • 1 tsk citronsaft
  • vitpeppar
  • rapsolja
  • 2 kålrabbi
  • 2 msk majonnäs (till servering)

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser och ställ åt sidan för att svalna.
  2. Skala kålrabbin och skär den i skivor eller klyftor som är ca 0,5 cm tjocka.
  3. Lägg rabbin i lagen och låt koka i ca 10 minuter. Ställ sedan åt sidan för att svalna.
  4. Lägg upp kålrabbin i en cirkel och garnera med krondill, majonäs, nymald vitpeppar och lite rapsolja på toppen.