Vårsoppa på nässlor och kirskål
Vårsoppa på nässlor och kirskål
9 ingredienser
En riktig ogrässoppa som görs bäst av det du har i trädgården.
Ingredienser
- 13 dl nässlor
- 7 dl kirskål
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 l vatten
- 1,5 grönsaksbuljongtärning
Redning
- salt
- peppar
- 5 blad ramslök (eller en liten knippa gräslök)
Gör så här
- Skölj nässlorna och kirskålen. Lägg nässlor och kirskål i kokande vatten. Koka ett par minuter. Häll bort vattnet. Hacka bladen fint.
- Skala och hacka löken fint. Smält smöret i en kastrull, fräs löken sakta på svag värme tills den blir genomskinlig. Den ska inte brynas. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka ett par minuter.
- Tillsätt de hackade nässlorna och kirskålen koka 3 – 5 minuter. Strö i maisenaredningen, koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad ramslök eller gräslök. Servera med ägghalvor.