Åkerbärsparfait med mandelflarn

Foto: TV4
Åkerbärsparfait med mandelflarn
10 ingredienser
40 min
"Morfars smältande ögonblick."
Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Åkerbärsparfait
- 2 msk florsocker
- 3 äggulor
- 3 dl grädde
- ca 2 dl åkerbärssylt
- åkerbär, till garnering
Mandelflarn, ca 15st
- 1,5 dl sötmandel, skållad
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
Gör så här
Åkerbärsparfait
- Vispa grädden.
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
- Blanda försiktigt i sylten och till sist den vispade grädden.
- Häll upp i portionsformar och ställ in i frysen ca 8 timmar.
- Garnera med hela bär och mandelflarn vid servering.
Mandelflarn
- Hacka mandeln.
- Blanda mandel smör, socker, mjöl och mjölk.
- Värm blandningen på låg värme under omröring till smöret smält.
- Lägg smeten i glesa klickar på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 175 grader ca 8-10 min.
- Lossa kakorna med en tunn kniv när de svalnat lite.