Ingrid-Marie äppeldessert med crumble

Ingrid-Marie äppeldessert med crumble
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Ingrid-Marie äppeldessert med crumble

7 ingredienser

15 m

En riktigt god äppeldessert på bakade äpplen fyllda med havre- och mandelcrumble. Servera med glass.

Ingredienser

portioner
  • 4 Ingrid Marie äpple
  • 2 msk kokosolja
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 port glass

Gör så här

  1. Svarva äpplena med en äppelsvarv och ställ på en plåt med bakplåtspapper under.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Blanda kokosolja med havregryn, mandelmjöl, socker och kanel och fyll äpplena med ”smeten”. Sätt in plåten i ugnen i ca 5-6 minuter.
  4. Servera äpplena varma med glass.