Ingrid-Marie äppeldessert med crumble

12 röster
15 m
4
Ingrid-Marie äppeldessert med crumble
Foto: Tv4

En riktigt god äppeldessert på bakade äpplen fyllda med havre- och mandelcrumble. Servera med glass.

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 4 Ingrid-Marie äpplen
  • 2 msk kokosolja
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 4 port glass

Gör så här

  1. Svarva äpplena med en äppelsvarv och ställ på en plåt med bakplåtspapper under.
  2. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Blanda kokosolja med havregryn, mandelmjöl, socker och kanel och fyll äpplena med ”smeten”. Sätt in plåten i ugnen i ca 5-6 minuter.
  4. Servera äpplena varma med glass.
6 oktober 2018

Laddar fler recept