Indonesisk kycklinggryta

POPULÄRT
Indonesisk kycklinggryta
Foto: ViktVäktarna

Indonesisk kycklinggryta

8 ingredienser

30 min

ww viktväktarna

Lättlagad och krämig kycklinggryta med smaker från Indonesien. Den perfekta vardagsräddaren som hela familjen gillar!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

ViktVäktarnas Points
WW Points 9

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 grön paprika
  • 2 dl matlagningsbas (typ Milda 4%)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
  • 2 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kyckling i bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
  3. Blanda matlagningsbas med pressad vitlök, curry, sambal och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20-30 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
ViktVäktarna Torsk i röd curry

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer