1 kruka färsk koriander, stjälkar hackade och blad separerade
1 msk garam masala
2 tsk curry
1 lagerblad
6 dl kycklingbuljong
olja, till stekning
Yoghurtsås
3 dl matyoghurt
1 klyfta vitlök, riven
1 knippe färsk mynta, grovhackad eller 1 tsk torkad
Sallad
1 gurka, urkärnad, i tärningar
0,5 rödlök, hackad
2 tomater, i tärningar
1 limefrukt, pressad
2 tsk flytande honung
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Tvätta riset 2 gånger och häll av i sil. Lägg i blöt medan du förbereder det andra.
Skär kycklinglårfilé i munsstora bitar. Salta lätt och stek runtom i olja till lätt gyllene yta. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
Stek skivad lök i olja en stor kastrull till den blivit lite brynt. Lägg i morot, vitlök och ingefära och låt fräsa i någon minut. Tillsätt garam masala, curry och lagerblad och rör om. Häll på buljong.
Låt det blötlagda riset droppa av i sil. Lägg riset, ärtorna och den förstekta kycklingen i kastrullen, rör om försiktigt och sätt på lock. Koka på medelvärme i 10 minuter, ta kastrullen från värmen utan att lyfta på locket och låt riset ånga färdigt, ca 10 minuter.
Medan riset kokar och ångar, gör såsen genom att röra samman yoghurt, vitlök och mynta.
Gör salladen genom att lägga gurka, rödlök och tomat i en skål. Ringla på honung och pressa på lime. Salta och peppra och vänd runt salladen.
Blanda kycklingriset med finhackade korianderstjälkar.
Servera det kryddiga kycklingriset med yoghurtsås och sallad. Avsluta med att garnera med korianderblad.