Börja med pilaffriset. Fräs löken i olja i en tjockbottnad kastrull till gyllene. Lägg i riset och låt fräsa någon minut.
Tillsätt resterande ingredienser till pilaffriset, rör försiktigt. Låt koka under lock 12-15 minuter tills riset är klart.
Dra sedan av från värmen och låt vila i minst 5 minuter. Fluffa upp riset, ev med 2 msk smör.
Häll av och skölj kikärtorna (spara lite av spadet) i ett kärl eller kastrull med platt botten. Mosa med en potatisstöt till en grynig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna till morotsbiffarna. Forma till små platta biffar.
Stek i generöst med olja i het panna till gyllene och frasiga på båda sidor. Låt droppa av på hushållspapper.
Tillaga papadums enligt anvisning på förpackningen.
Servera varma, frasiga morotsbiffar med det gyllengula riset, en klick yoghurt, mango chutney, papadums samt koriander.
Glöm inte att matsortera skal från lök, ingefära och morötter samt rester från koriandern för en mer hållbar matlagning, och njut av dina morotsbiffar. /Köket-redaktionen