Indisk potatistoast

NYHET
Indisk potatistoast
Foto: TV4

Indisk potatistoast

Av: Malidza Larsson

Från: Nyhetsmorgon

25 ingredienser

Aloo toast är en indisk potatistoast med smakrika kryddor. Här serveras den med en grön chutney.

Ingredienser

portioner

Toast

  • ca 360 g kokt potatis
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5-1 grön chilifrukt (mängd efter smak)
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,67 tsk salt
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 msk limejuice
  • 8 skivor bröd (till botten, t.ex. rostbröd eller levain)
  • 120 g riven mozzarella
  • 3 msk ketchup
  • smör
  • rapsolja

Grön chutney

  • 1 kruka färsk koriander [ca 20 g]
  • 1 kruka mynta [ca 20 g]
  • 2 salladslökar
  • 0,5 grön chilifrukt (eller jalapeño)
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal+juice
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt

Gör så här

Indisk potatistoast

  1. Mosa potatisen.
  2. Hacka koriander, chili, ingefära och vitlök fint.
  3. Blanda hacket med potatisen och tillsätt resten av kryddorna. Blanda noga så att allt fördelas jämnt.
  4. Bred potatisfyllningen på fyra skivor bröd och strö över riven mozzarella.
  5. Bred ketchup på de andra 4 skivorna och lägg dem ovanpå potatisfyllning.
  6. Stek mackorna i hälften smör och hälften rapsolja på medelhög värme, gärna med en tyngd på. Osten ska smälta och båda sidorna ska bli gyllenbruna.
  7. Serveras varma eller kalla med en grön chutney

Grön chutney

  1. Grovhacka örterna, salladslök samt chili och lägg i en mixerkanna.
  2. Tillsätt spiskummin, socker, rivet limeskal och pressad limesaft samt vatten och olivolja.
  3. Mixa tills det är slätt och smaka av med salt.