Grönt är skönt - och det gäller verkligen i den här smakrika rätten med stekta halloumitärningar serverade i en grön och kryddig gryta med spenat som bas.
Börja med att krama ut vätskan ur den tinade spenaten lätt. Lägg i en blender/mixer tillsammans med vitlöksklyftor (3 st), ingefära och chili. Mixa till en slät konsistens. Tillsätt ev lite vatten om det behövs. Låt stå.
Skär halloumi i tärningar. Stek dem i lite olja till gyllene färg runtom. Dra av pannan från värmen och låt osten ligga kvar i pannan någon minut.
Stek finhackad vitlök och finhackad lök i smör till de börjar bli lite gyllene. Tillsätt gurkmeja, chilipulver och garam masala och låt steka med i några sekunder innan tomaterna går i. Låt fräsa i några minuter.
Häll den mixade spenaten i pannan med lök och tomater. Låt puttra under omrörning i 3 minuter. Tillsätt grädde och socker och låt puttra i 1 minut. Späd ev med lite vatten om det är för tjockt. Smaka av med salt.
Tillsätt halloumin och låt den bli varm under 1 minuts puttrande.
Servera din palak halloumi i en skål med basmatiris. Pressa lite citron över vid servering.