Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan

60 m
2
Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan
Foto: TV4
60 m
2

Du behöver

  • 2 gula lökar, skivade
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1,5 msk koriander, malen
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 5 kryddnejlikor, hela
  • 2 kanelstänger
  • 4-5 stjärnanis
  • 1 hel majskyckling
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 nypa vitpeppar, malen
  • 3 dl kycklingfond
  • 400 ml kokosmjölk

Ris

  • 2,5 dl basmatiris, sköljd och avrunnen
  • 4-5 dl buljong, valfri smak
  • 4-5 msk sultanrussin
  • skållad mandel

Naanbröd

  • smält smör
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg på en tallrik vid sidan.
  2. Mät upp kryddorna på en tallrik.
  3. Stycka kycklingen i bitar. Låren skär du i två bitar liksom brösten. Bryn kycklingbitarna olja några minuter i stekgrytan.
  4. Tillsätt löken och kryddorna. Rör runt och fräs någon minut till.
  5. Tillsätt kycklingfond och kokosmjölken. Låt koka på svag värme under lock i 30-40 minuter. Rör då och då.
  6. Koka under tiden ris enligt anvisningar på förpackningen. När riset är färdigt blandar du i sultanrussin samt mandlar i riset.
  7. Smält smör i en stekpanna och pressa i vitlök. Lägg i ett naanbröd i taget i stekpannan och stek tills de får fin färg.
  8. Servera curryn tillsammans med ris och naanbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kockknivar från kända varumärken

Kockknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept