Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan

Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan
Foto: TV4
Johanna Kruusval
Johanna Kruusval

Indisk kycklingcurry med vitlöksnaan

Av: Johanna Kruusval

Från: Efter stängning

21 ingredienser

60 m

Mustig och smakrik curry med saftig kyckling. servers med vitlöksdoftande naanbröd och kryddigt ris!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 gula lökar, skivade
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1,5 msk malen koriander
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 5 hela nejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 4-5 stjärnanis
  • 1 hel majskyckling
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 3 dl kycklingfond
  • 400 ml kokosmjölk

ris

  • 2,5 dl basmatiris, sköljd och avrunnen
  • 4-5 dl buljong, valfri smak
  • 4-5 msk sultanrussin
  • sötmandel, skållad

naanbröd

  • smör, smält
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg på en tallrik vid sidan.
  2. Mät upp kryddorna på en tallrik.
  3. Stycka kycklingen i bitar. Låren skär du i två bitar liksom brösten. Bryn kycklingbitarna olja några minuter i stekgrytan.
  4. Tillsätt löken och kryddorna. Rör runt och fräs någon minut till.
  5. Tillsätt kycklingfond och kokosmjölken. Låt koka på svag värme under lock i 30-40 minuter. Rör då och då.
  6. Koka under tiden ris enligt anvisningar på förpackningen. När riset är färdigt blandar du i sultanrussin samt mandlar i riset.
  7. Smält smör i en stekpanna och pressa i vitlök. Lägg i ett naanbröd i taget i stekpannan och stek tills de får fin färg.
  8. Servera curryn tillsammans med ris och naanbröd.