Indisk grönsakscurry med cashewnötter

POPULÄRT
indisk gronsakscurry med kikartor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Indisk grönsakscurry med cashewnötter

11

20 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på en indiskt smaksatt grönsaksgryta med linser och kikärtor. Helheten toppas med lime, färskost och koriander - en ljuvlig smakkombination

Ingredienser

  • 2 gula lökar, tunt skivad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 4-5 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1,5 dl torkade röda linser
  • 1 förp kikärtor, sköljda och avrunna (à ca 380 g)
  • 200 g spenat
  • 1 limefrukt
  • 200 g färskost
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Till servering

  • 4 port basmatiris, kokt
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Skiva lök och hacka vitlök samt ingefära.
  2. Stek löken i smör tills den är mjuk och lite brynt. Lägg i vitlök och ingefära och låt fräsa med i någon minut.
  3. Lägg i lite mer smör i grytan och tillsätt garam masala och curry i smöret så kryddorna blir lätt rostade.
  4. Häll i tomater, kokosgrädde, grönsaksfond samt linser. Låt puttra under lock i 10 minuter.
  5. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  6. Tillsätt kikärtor och spenat i grytan och låt det hela få ett uppkok.
  7. Servera grytan på en bädd av ris. Toppa med färskost, cashewnötter och koriander. Servera med limeklyftor.