Indisk glass med pistagemandel

Indisk glass med pistagemandel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Indisk glass med pistagemandel

6 ingredienser

I originalreceptet till indisk glass, eller kulfi, ingår kondenserad mjölk. Här kokar vi ihop vanlig mjölk i stället. Kulfi passar bra att servera som den är eller tillsammans med mango eller apelsin.

Ingredienser

portioner
  • 6 dl standardmjölk (eller 225 g kondenserad mjölk)
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller 4 droppar vaniljessens
  • 50 g pistagenötter, skalade och hackade
  • 50 g sötmandel, skalade och hackade

Gör så här

  1. Koka ihop mjölken till drygt hälften under omrörning. Sätt till grädde, socker och vaniljsocker och sjud under omrörning tills blandningen tjocknar.
  2. Blanda ner mandlar och häll upp blandningen i en form eller fyra portionsformar, låt den kallna. Ställ den i frysen och låt glassen frysa minst 24 timmar före servering.