• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Indisk Daal med pumpa och fetaostdressing

Indisk daal med pumpa och fetaostdressing
Foto: Charlie Drevstam
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Indisk Daal med pumpa och fetaostdressing

5 steg att laga

16 ingredienser

1 h

Den klassiska Indiska rätten Daal får ett lyft med pumpa och fetaostdressing! En vegetarisk middagsrätt att älska. 

Grönsaker A-Ö

Receptet är ur boken 

Grönsaker A-Ö 

av Paul Svensson, Bonnier Fakta

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 pumpa, t.ex. hokkaido
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 krm chilipulver
  • 1 citron
  • 1 dl röda linser
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 kruka färsk citronmeliss, skuren
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

fetaostdressing

  • 150 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt (eller grekisk havregurt)
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
 Ugnsbaka pumpan hel tills den har en innertemperatur på 90 grader, i cirka 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär pumpan i grova bitar.
  2. Fräs kryddorna i en panna med olja. Dela citronen och pressa juicen över kryddorna, tillsätt linserna, häll i vattnet och lägg på ett lock.
  3. Låt daalen sjuda i ett par minuter tills linserna är mjuka. Rör i lite olja och smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa fetaosten med havregurt eller yoghurt, smaka av med salt.
  5. Fördela daal och pumpa på tallrikar. Ringla över fetaostdressing och toppa med pumpakärnor och citronmeliss, gärna också lite extra smulad fetaost.