Inas Lakritspannacotta med hallon
Inas Lakritspannacotta med hallon
13 ingredienser
4 h
Inas Lakritspannacotta med hallon.
Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar
Ingredienser
Lakritspannacotta
- 0,5 förp turkisk peppar
- 0,5 dl vatten
- 3,5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 30 g strösocker
- 2,5 gelatinblad
- Svart livmedelsfärg
Hallongelé
- ca 200 g frysta hallon
- 2,5 dl vatten
- 4 gelatinblad
- 0,5 dl strösocker
Dekoration
- färska hallon
- vit bakchoklad
Gör så här
- Krossa den Turkiska pepparn fint. Häll i en kastrull och tillsätt vattnet. Låt sjuda ihop tills godiset smält.
- Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången och lägg i kastrullen. Häll på grädde, socker och livsmedelsfärg. Låt koka upp. Krama ur gelatinbladen och lägg i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Häll upp pannacottan i shotglas.
- Ställ i kylen.Smält choklad och gör önskad chokladdekoration.
Hallongelé
- Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Häll de frysta hallonen i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och koka på svag värme.
- Krama ur gelatinet och lägg i kastrullen. Rör om tills gelatinet smält. Låt svalna och häll på toppen av den stelnade lakritspannacottan.