Husmanspudding med sill och ägg

Husmanspudding med sill och ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Husmanspudding med sill och ägg

12 ingredienser

Svensk husmans som passar på buffén både till midsommar och jul.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp inläggningssill
  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g fryst potatis, tärnad
  • 3 ägg, hårdkokta och skivade
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl ost, riven
  • 2 msk persilja, hackad
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsform. Lägg i hälften av potatisen. Varva sen lök, sillbitar och ägg, krydda med svartpeppar mellan varven. Täck med resen av potatisen.
  2. Blanda mjöl och vatten och rör ned i filen. Slå i formen och peta lite så den rinner ned. Blanda ost och ströbröd och strö över. Hyvla lite smör på toppen.
  3. Grädda klart mitt i ugnen ca 40 minuter. Strö på persilja och servera nygräddad.