Husmanspudding med sill och ägg

0 röster
6
Husmanspudding med sill och ägg
Foto: TV4

Svensk husmans som passar på buffén både till midsommar och jul.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g fryst tärnad potatis
  • 3 hårdkokta ägg, skivade
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl filmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk hackad persilja
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsform. Lägg i hälften av potatisen. Varva sen lök, sillbitar och ägg, krydda med svartpeppar mellan varven. Täck med resen av potatisen.
  2. Blanda mjöl och vatten och rör ned i filen. Slå i formen och peta lite så den rinner ned. Blanda ost och ströbröd och strö över. Hyvla lite smör på toppen.
  3. Grädda klart mitt i ugnen ca 40 minuter. Strö på persilja och servera nygräddad.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept