Hummusbowl med rostad broccoli och fetaost

koket.se
Hummusbowl med rostad broccoli och fetaost
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Hummusbowl med rostad broccoli och fetaost

17 ingredienser

35 min

Gör en variant på hummus, med några rödbetor i får den såväl ny smak som fin färg. Bjud i skål toppad med rostade grönsaker, knapriga pumpakärnor och fetaost.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 broccoli
  • 1 blomkål (liten)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Hummus

  • 2 förp färdigkokta kikärtor
  • 3-4 inlagda rödbetor, hela
  • 0,5 citron, pressad juice
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 6 msk tahinipasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1-3 msk kikärtsspad
  • 4 msk olivolja

Tillbehör

  • 1 dl pickles, grovt hackade
  • 300 g fetaost
  • 4 msk pumpakärnor, rostade
  • 1 knippe färsk bladpersilja, plockad
  • libabröd, libanesiskt tunnbröd (libanesiskt tunnbröd)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa och skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Lägg i en ugnssäker form. Vänd runt med olivolja, salt och peppar.
  3. Rosta i ugnen ca 25-30 minuter tills de har fått lite färg och är mjuka.
  4. Häll av kikärtor och spara spadet.
  5. Lägg kikärtorna i en mixer med rödbetor, pressad citronjuice, riven vitlök, tahini, spiskummin och lite av kikärtsspadet. Kör till en grynig röra.
  6. Häll i olivoljan samt ev mer kikärtsspad och kör till en helt slät kräm. Smaka av med salt och peppar och ev mer citron.
  7. Lägg hummus i botten på fyra djupa tallrikar. Lägg på den grovt hackade pickelsen och sen den rostade broccolin och blomkålen.
  8. Bryt fetaosten över och strö på pumpafrön samt persilja. Servera med det libanesiska brödet.