Hummus med kyckling och rödkål
Hummus med kyckling och rödkål
21 ingredienser
45 min
God kycklingrätt där kycklingen får mycket smak av yoghurt, ketchup och torkade kryddor. Allt läggs bjudvänligt upp på ett stort fat tillsammans med en silkeslen hummus gjord efter Zeinas otroligt populära recept tillsammans med en krispig och lätt syrad sallad på rödkål samt pickles.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer
- 1 rödlök
Marinad
- 0,5 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl ketchup
- 3 klyftor vitlök
- 2 tsk paprikapulver
- 1,5 tsk malen spiskummin
- salt
- peppar
Rödkål
- 500 g rödkål
- 1,5 tsk salt
- 1 citron (justera syra efter smak)
- 1 msk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
- 2 msk olivolja
- 1 dl pickles
Hummus
- 500 g färdigkokta kikärtor
- 4 msk tahinipasta
- 1 klyfta vitlök
- 1-2 citroner
- 1 tsk salt
- 0,5-1 dl vatten
Gör så här
Kyckling
- Hacka kycklingfiléerna i strimlor (inte för tunt). Lägg kycklingen i en bunke och häll över alla ingredienser till marinaden. Blanda väl.
- Skala och skär löken i strimlor. Stek löken i olja i en stekpanna. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen fått färg och är genomstekt.
Rödkål
- Skär kålen i tunna strimlor. Lägg i en bunke, häll på olivolja och vinäger. Pressa över citronsaft, strö salt på kålen och blanda väl. Låt gärna salladen gotta sig i kylen minst 30 min innan servering, salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.
Hummus
- Lägg tahini, salt, citronsaft och pressad vitlök i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa i
- ca 1 minut tills tahinin blir en fast och vit massa. Hoppa inte över detta moment, när du mixar
- tahinin får den en mild och god smak och den ger dig en extra krämig hummus. Efter att du har
- mixat i ca 1 minut kommer tahinin bli ganska fast i konsistensen, späd ut med lite vatten och mixa
- lite till. När den känns krämig tillsätter du kikärtorna. Mixa i ca 2-3 minuter, öppna upp
- matberedarens lock och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum.
- Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök.
- När kikärtorna är helt finfördelade börjar du sakta späda ut hummusen med vatten, samtidigt som
- mixern är igång. Fortsätt mixa tills kikärtsröran är helt len och krämig.
- Hummusen ska varken vara torr eller för lös i konsistensen.
- Bjud gärna allt på ett stort fat eller låt var och en förse sig.