Hummus-bowl med tomat och aubergine

28 röster
20 m
4

Servera en härlig skål med len hummus, auberginegryta och fetaost. Servera med ett gott flatbread att dippa med. Lika snabb som god rätt såväl till vardags som till helgmyset.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

Hummus

  • 2 burkar kikärtor (à 400 g)
  • 6 msk god olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 skvätt vatten
  • 0,5 citron, saften från
  • salt och peppar

Gryta

  • 1-2 auberginer
  • 1 stor gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 stora färska tomater
  • 0,5 citron, saften från
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar

Servering

  • 1 dl mynta, hackad
  • 150 g fetaost
  • 1 dl pinjenötter
  • flat bread, typ orientaliskt vetebröd

Gör så här

  1. Mixa kikärtorna länge med resten av ingredienserna till hummusen. Låt vila medan du gör grytan!
  2. Rosta pinjenötterna tills de är gyllene.
  3. Hacka lök och vitlök smått. Stek dem genomskinliga i oljan i en grytan.
  4. Hacka aubergine och tomaterna grovt. Lägg auberginen i grytan och stek tills de har fin färg. Tillsätt sedan hackade tomater, citronsaft, salt, peppar. Låt det koka ihop i 10 min.
  5. Hacka persiljan och rör ner i grytan.
  6. Lägg hummus i en skål och gör en grop, klicka i grytan och strö över feta, mynta och pinjenötter. Toppa med lite olivolja och ät med gott bröd!
25 mars 2017

Laddar fler recept