Hot-Dogs med BBQ-sås

Håkan Thörnström KK 2024

Hot-Dogs med BBQ-sås

24 ingredienser

30 min

Hot-Dogs med BBQ-sås och gurkrelish passar perfekt att njuta av vid den amerikanska nationaldagen. Men rätten passat även perfekt för sommarens alla tillställningar!

Ingredienser

4 - 6 portioner

BBQ-sås

  • 200 g röd paprika, tärnad
  • 30 g röd chilifrukt, hackad
  • 50 g vitlök, hackad
  • 40 g rapsolja
  • 500 g strösocker
  • 500 g gul lök
  • 1 kg tomat (mogna)
  • 100 g russin
  • 50 g salt
  • 100 g starkt kaffe
  • 100 g äppelcidervinäger
  • 100 g ättiksprit 12 %

Gurkrelish

  • 1 gurka (slanggurka)
  • 1 röd paprika
  • 1 jalapeño
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 1 tsk bruna senapsfrön, krossade

Servering

  • korv (valfri sort av hög kvalité)
  • korvbröd (valfri sort av hög kvalité)

Gör så här

BBQ-sås

  1. Fräs paprika, chili, vitlök och lök i oljan.
  2. Karamellisera sockret lätt.
  3. Tillsätt tomaterna och löken samt russin, salt, kaffe, vinäger och två tredjedelar av ättikan. Koka ihop i 15-20 minuter.
  4. Tillsätt resterande ättika mot slutet.
  5. Mixa till en slät sås.

Gurkrelish

  1. Riv och hacka alla ingredienserna.
  2. Värm vinäger, socker, salt och senap i en kastrull.
  3. Häll blandningen över de hackade och rivna ingredienserna. Låt stå och dra i 30 minuter.
  4. Sila av relishen från överskottsvätskan.

Servering

  1. Servera korvarna i bröd med såsen och gurkrelish.