Hot buttered rum

koket.se
Hot buttered rum
Foto: Tv4

Hot buttered rum

Av: Joel Söderbäck, Andreas Bergman

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

10 m

En härlig drink som du måste testa i helgen!

Se Joel Söderbäck laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 5 cl mörk rom (gärna Angostura 1919)
  • 10 cl vatten, kokhett
  • Paradiso socker-/kryddsmör (mängd efter smak)
  • riven muskotnöt (till garnering)

Paradiso socker-/kryddsmör

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 50 g strösocker
  • 50 g rörsocker
  • 50 g muscovadosocker
  • 1 msk malen kryddpeppar
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 tsk muskot
  • angostura bitter (4 stänk)

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i ett glas som tål värme och rör runt.
  2. Toppa med riven muskot.

Paradiso socker-/kryddsmör

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Rulla ihop till en cylinder i plastfolie och förvara kallt.
  2. Använd sedan i receptet ovan.