Höstmys med Kristin Kaspersen

Folkkära Kristin Kaspersen är nu aktuell med sin tredje bok Good morning, boken om hur du går från sur morgontrött till glad morgontrött. Starta dagen på bästa sätt, njut av höstkvällarna och mys med tända ljus! Kristin vet hur du gör hösten extra mysig!

Vad är på gång just nu? Och berätta om Good morning!

Jag är som person aktiv så jag har alltid flera projekt samtidigt. Bland annat föreläser jag mycket och det är det roligaste jag vet! Till skillnad från att jobba med TV får jag nu vara ute och prata till människor och se dem, i TV ser man ju ingen. Sen är det såklart mycket kring min nya bok. Jag skrev Good morning mycket för att jag ville förändra mig själv. Det är min resa. Boken handlar om att väcka kroppen med skön träning, få vakna i lugn och hur jag väljer mina tankar.​

Hur ser din morgon ut?

Jag går upp en timme tidigare än mina söner så jag kan göra i ordning mig själv innan jag väcker dem. Kaffebryggaren är förberedd sedan kvällen innan så jag bara kan trycka på den medan jag snoozar. Sen lägger jag mig i soffan i 15 minuter med kaffe och Nyhetsmorgon. Jag försöker alltid få in stretchning eller någon aktivitet för att få igång kroppen, som yoga eller en promenad. Men att få till det här, att lyckas gå upp en timme tidigare, det handlar om att bryta en rutin och det är skitsvårt! Men det är värt den positiva effekten och även om jag är supertrött vaknar jag hellre långsamt och inte stressad.

Om du inte är en morgonmänniska, är du en kvällsmänniska istället?

Ja jag är ju faktiskt det! Vilket är lite lustigt eftersom jag började på nyhetsmorgon, haha! Förut brukade jag alltid ta en timme för mig själv på kvällen, men nu tar jag den på morgonen istället och går och lägger mig samtidigt som min son.

Vad äter du helst till en mysig höstfrukost?

Jag är inte alltid hungrig på morgonen så ibland blir det bara kaffe. Sen äter jag frukost inne på jobbet istället. Det är viktigt med energi! Jag kan ta med mig overnight oats eller riskakor med mosad avokado. Jag har alltid havregryn och ägg hemma och gör gärna havrekakor med äpple och dadlar till mellis nu på hösten.

Tips från redaktionen! Här hittar du våra goda recept på overnight oats >>>

Vad är det bästa med hösten?

Jag älskar ju hösten! Att få ta på sig en tjocktröja och gå på en långpromenad i den syrerika och klara luften. Hjärnan är skapad för att vara ute och tycker om rörelse. Jag och min yngsta son brukar passa på att cykla mycket och kasta frisbee i parken med en picknick nu under hösten. Jag har heller inga problem med att det blir det blir mörkare. Många tycker att november och februari är jobbiga och mörka månader. Jag tycker att vi kan vända på det och tänka på de månaderna som en tid att vila och ta igen – som en återhämtningsmånad! Acceptera mörkret och vila i det.