Höstig kycklingpaj med sötpotatis

Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Foto: Kronfågel

Höstig kycklingpaj med sötpotatis

14 ingredienser

60 m

En god sötpotatispaj med kycklinglårfilé blir en helt perfekt bjudmiddag höst. Med smaker som saffran, haricots verts, vitlök och ingefära blir denna paj bli riktigt lyckad!

Kronfågel kycklinglårfilé - NY

Tips

Svensk kycklinglårfilé från Kronfågel - Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 800 g Kronfågel kycklinglårfilé
  • 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar, rivna
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 sötpotatisar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 g saffran
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mät upp mjölet i en skål, skär kylskåpskallt smör i bitar och lägg ner i skålen. Finfördela fettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg (eller använd en matberedare). Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 15 minuter.
  3. Lägg sötpotatis, haricots verts, lök, vitlök och kryddor i en ugnsform. Baka i ca 30 minuter i ugnen. Lägg sedan allt i en matberedare och tillsätt crème fraiche. Mixa till en puré. Blanda ner ägg och smaka av med salt.
  4. Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Efterstek i varmluftsugn på 150 grader (175 grader i vanlig ugn) i ca 15 minuter. Skiva upp kycklingen.
  5. Bred ut sötpotatispurén i pajskalet och toppa med kyckling. Grädda ca 40 minuter i ugnen.
  6. Toppa eventuellt pajen med lite kokta haricots verts.