Hosomaki

Hosomaki
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Hosomaki

7 ingredienser

20 m

Har du testat Hosomaki? Gillar du sushi är det ett måste!

Ingredienser

portioner bitar
  • 2 salladslökar
  • 2-3 gräslöksstrån
  • 0,5 ark nori
  • 1 dl sushiris, kokt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • ev gräslöksblomma
  • ponzu

Gör så här

  1. Blanchera de gröna delarna av salladslökarna i saltat vatten.
  2. Finstrimla den vita delen av salladslöken på längden och lägg i kallt vatten.
  3. Finhacka gräslöken.
  4. Klipp noriarket på mitten rakt över ränderna i arket. Placera arket på bambumattan och tryck ut riset på tre fjärdedelar av ytan, lämna ena kanten.
  5. Lägg pepparroten mitt på riset och därefter den blancherade gröna salladslöken.
  6. Rulla ihop makin med hjälp av mattan.
  7. Garnera med avrunnen salladslök, hackad gräslök och eventuella blommor. Servera med ponzusås att dippa i.