Hoppers

koket.se
Hoppers
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hoppers

8 ingredienser

2,5 h

Hoppers är en typisk Sri lankesisk rätt som påminner om crêpes.

Ingredienser

portioner
  • 3 matskedar varmt vatten
  • 1 tsk torrjäst
  • ca 3,5 dl rismjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk havssalt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 ägg (stora)

Servering

  • chilisås

Gör så här

  1. Häll varmt vatten i en liten skål och tillsätt jästen. Låt jästen lösas upp, det tar ca 5 minuter.
  2. Blanda under tiden rismjöl, socker och 0,25 tsk av saltet i en stor skål. Blanda ner jästblandningen och kokosmjölken och rör runt tills det blandats.
  3. Täck över och låt jäsa i 2 timmar.
  4. Värm en 20 cm nonstick-stekpanna på medelvärme. Lägg i ca 1 dl smet och snurra för att täcka hela pannan med smet, inklusive sidorna. Stek 1 minut.
  5. Kläck sedan ett ägg i mitten, täck stekpannan och tillaga ägget i två tre minuter.
  6. Strö över resten av saltet. Servera med chilisås.