Hoppers
Hoppers
8 ingredienser
2,5 h
Hoppers är en typisk Sri lankesisk rätt som påminner om crêpes.
Se Köket.se laga receptet

Ingredienser
- 3 matskedar varmt vatten
- 1 tsk torrjäst
- ca 3,5 dl rismjöl
- 1 tsk strösocker
- 0,5 tsk havssalt
- 400 ml kokosmjölk
- 4 ägg (stora)
Servering
- chilisås
Gör så här
- Häll varmt vatten i en liten skål och tillsätt jästen. Låt jästen lösas upp, det tar ca 5 minuter.
- Blanda under tiden rismjöl, socker och 0,25 tsk av saltet i en stor skål. Blanda ner jästblandningen och kokosmjölken och rör runt tills det blandats.
- Täck över och låt jäsa i 2 timmar.
- Värm en 20 cm nonstick-stekpanna på medelvärme. Lägg i ca 1 dl smet och snurra för att täcka hela pannan med smet, inklusive sidorna. Stek 1 minut.
- Kläck sedan ett ägg i mitten, täck stekpannan och tillaga ägget i två tre minuter.
- Strö över resten av saltet. Servera med chilisås.