Honungsrostade gulbetor med pesto och fryst riven fetaost
Honungsrostade gulbetor med pesto och fryst riven fetaost
17 ingredienser
40 min
En lättlagad rätt med gulbetor som rostas i ugnen och serveras på en bädd av färsk spenat blandad med en försvenskad variant på pesto. Allt toppas med finriven fetaost som varit i frysen (supergott!) och bjuds med klimatsmart havreris.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 200 g fetaost (lägg i frysen)
Honungsrostade betor
- 700 g gulbeta
- 1 msk honung
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- rapsolja
- salt
Havreris
- 3 dl havreris
- 5 dl vatten
- salt
Pesto
- 1 kruka färsk dill
- ca 50 g färsk spenat
- 0,5 dl solroskärnor (går att byta mot annan nöt eller frön)
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 0,5 citron, finrivet skal
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- salt
Till servering
- 250 g färsk spenat
Gör så här
Honungsrostade betor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär gulbetorna i långa bitar. Lägg dem i en ugnssäker form.
- Blanda betorna med olja, honung och salt. Rosta i ugnen tills betorna blivit gyllene, ca 25 minuter. Låt svalna lite innan servering.
Havreris
- Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
Pesto
- Lägg alla ingredienser i en bunke. Mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt.
Servering
- Lägg ut spenaten på er stort serveringsfat.
- Skeda på lite av peston och blanda runt.
- Placera gulbetorna på spenaten och riv den frysta fetaosten över.
- Lägg havreriset i en skål och toppa med peston.