Honungs och rosmarinäpple med lagerbladsgrädde och kanderad bröd blir en riktigt god dessert, som tar till vara på rester som kanske annars slängts.
Ingredienser
Honungs - och rosmarinstekta äpplen
2 äpplen
1 msk smör
1 msk honung
1 kvist färsk rosmarin
0,5 dl vispgrädde
Kanderat bröd
150 g bröd
2 msk olivolja
30 g rörsocker
90 g honung
30 g vatten
1 tsk fänkål
Lagerbladsgrädde
2 dl grädde
1-2 tsk lagerbladspulver, mixat
florsocker
Gör så här
Honungs - och rosmarinstekta äpplen
Dela och kärna ur äpplena. Stek dem i smör, honung och rosmarin.
Tillsätt grädden när de är mjuka och koka ihop till en karamellsås.
Kanderat bröd
Riv överblivet bröd grovt. Stek gyllenbrunt i olivolja.
Värm upp socker, honung och vatten. Slå över brödet och låt steka in med fänkålskrydda tills det är krispigt och glansigt. Häll av på tallrik och låt svalna.
Lagerbladsgrädde
Vispa grädde med lagerblad och söta lätt med florsocker.