Honungs­ och rosmarinäpple med lagerbladsgrädde

Honungs­ och rosmarinäpple med lagerbladsgrädde
Foto: Tv4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Honungs­ och rosmarinäpple med lagerbladsgrädde

14 ingredienser

20 m

Honungs­ och rosmarinäpple med lagerbladsgrädde och kanderad bröd blir en riktigt god dessert, som tar till vara på rester som kanske annars slängts.

Ingredienser

portioner

Honungs - och rosmarinstekta äpplen

  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 0,5 dl vispgrädde

Kanderat bröd

  • 150 g bröd
  • 2 msk olivolja
  • 30 g rörsocker
  • 90 g honung
  • 30 g vatten
  • 1 tsk fänkål

Lagerbladsgrädde

  • 2 dl grädde
  • 1-2 tsk lagerbladspulver, mixat
  • florsocker

Gör så här

Honungs - och rosmarinstekta äpplen

  1. Dela och kärna ur äpplena. Stek dem i smör, honung och rosmarin.
  2. Tillsätt grädden när de är mjuka och koka ihop till en karamellsås.

Kanderat bröd

  1. Riv överblivet bröd grovt. Stek gyllenbrunt i olivolja.
  2. Värm upp socker, honung och vatten. Slå över brödet och låt steka in med fänkålskrydda tills det är krispigt och glansigt. Häll av på tallrik och låt svalna.

Lagerbladsgrädde

  1. Vispa grädde med lagerblad och söta lätt med florsocker.