Hoisingrillad kyckling i baguette

NYHET
Hoisingrillad kyckling i baguette
Foto: Lennart Weibull
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Hoisingrillad kyckling i baguette

22 ingredienser

1 h

"En perfekt rätt när det är dags för fotboll ute i trädgården och alla kompisar till barnen hamnar vid middagsbordet. Sötman i hoisinsåsen blir magisk på grillen!" /Jonas

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglår (utan ben)
  • 250 g hoisinsås
  • 40 g chilisås
  • 4 baguetter
  • 4 blad krispsallad

Chilimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk soja
  • 2 msk chilisås

Picklad gurka och rödlök

  • 1 msk strösocker
  • 1 dl vinäger (vitvin eller rödvin)
  • 0,5 gurka, skalad
  • 0,5 rödlök

Kryddris

  • 2 dl jasminris
  • ca 2 dl vatten
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 10 cm kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 4 kardemummakapslar
  • 2 msk smör
  • 1 dl ärtor (eller bönor)
  • 1 morot, tärnad
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Marinera kycklingen med hoisinsåsen och stek eller grilla tills innertemperaturen är 70 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.

Picklad gurka och rödlök

  1. Värm upp socker och vinäger i en kastrull och låt svalna. Häll sedan vätskan över tunna skivor av gurka och rödlök i separata skålar. Spara vätskan tills servering.

Kryddris

  1. Blanda ris och vatten med gurkmeja, kanel, stjärnanis och kardemumma. Låt koka upp 2 minuter, sänk värmen till låg nivå och låt stå med lock ca 15 minuter tills riset är mjukt.
  2. Stek den tärnade moroten i smör ca 2 minuter. Tillsätt riset och låt steka med i smöret. Salta. Vänd ner ärtor/bönor och strö sesamfrön över innan servering.
  3. Dela bröden på längden och fyll med sallad, gurka och kryddris.
  4. Toppa med skivor av kyckling, chilimajonnäs, picklad lök och sesamfrön.