Högrevsburgare med black salted fries

Högrevsburgare med black salted fries
Foto: Tv4

Högrevsburgare med black salted fries

Av: Ankie - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

50 m

Högrevsburgare med black salted fries och chilimajonnäs.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chili mayo

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chilisås
  • 1 tsk vitvinsvinäger (med smak av schalottenlök)
  • 4 krm chilikrydda
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl rapsolja

Högrevsburgare

  • 1 förp bacon
  • 600 g högrevsfärs
  • 2 msk kryddblandning (garlic rub and herbs)
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl mörk rom
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • bladsallad

Black salted fries

  • 8 potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk peppar
  • chiliflakes
  • 2 tsk svart salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk chiliolja

Gör så här

Chili mayo

  1. Blanda samman alla ingredienser förutom rapsoljan. Häll sedan sakta ner oljan under fortsatt mixning.

Högrevsburgare

  1. Stek baconen och spara fettet.
  2. Blanda försiktig samman färsen och kryddblandningen.
  3. Tillsätt ägg, rom och baconfettet.
  4. Stek burgarna i smör, cirka 4 minuter per sida.
  5. Servera på ett salladsblad.

Black salted fries

  1. Skala potatisen och forma efter dagens känsla.
  2. Pensla potatisarna med smöret samt krydda med peppar, chiliflakes, svart salt och vitlök.
  3. Baka potatisarna i ugnen i 10 minuter på 220 grader, ta sedan ut och pensla med oljan. Sätt in dem i ugnen igen i ca 15 minuter.