Högrevsburgare med black salted fries

Foto: Tv4
Högrevsburgare med black salted fries
23 ingredienser
50 m
Högrevsburgare med black salted fries och chilimajonnäs.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Chili mayo
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk chilisås
- 1 tsk vitvinsvinäger (med smak av schalottenlök)
- 4 krm chilikrydda
- 2 äggulor
- 0,5 tsk salt
- 3 dl rapsolja
Högrevsburgare
- 1 förp bacon
- 600 g högrevsfärs
- 2 msk kryddblandning (garlic rub and herbs)
- 2 äggulor
- 0,5 dl mörk rom
- 1 msk smör
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- bladsallad
Black salted fries
- 8 potatisar
- 2 msk smör
- 2 tsk peppar
- chiliflakes
- 2 tsk svart salt
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk chiliolja
Gör så här
Chili mayo
- Blanda samman alla ingredienser förutom rapsoljan. Häll sedan sakta ner oljan under fortsatt mixning.
Högrevsburgare
- Stek baconen och spara fettet.
- Blanda försiktig samman färsen och kryddblandningen.
- Tillsätt ägg, rom och baconfettet.
- Stek burgarna i smör, cirka 4 minuter per sida.
- Servera på ett salladsblad.
Black salted fries
- Skala potatisen och forma efter dagens känsla.
- Pensla potatisarna med smöret samt krydda med peppar, chiliflakes, svart salt och vitlök.
- Baka potatisarna i ugnen i 10 minuter på 220 grader, ta sedan ut och pensla med oljan. Sätt in dem i ugnen igen i ca 15 minuter.