Små, frasiga tarteletter som du kan göra i förväg och bara fylla med hjortron precis före servering.
Hjortrontarte med glass

Foto: TV4
Du behöver
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk vatten
- 1 tsk strösocker
- Fyllning:
- 4 dl hjortronmylta
Till servering:
- vaniljglass
Gör så här
- Dela smöret i bitar. Blanda smör, mjöl, vatten och socker till en deg. Kavla ut degen och tryck ut den i fyra ugnssäkra portionsformar. Låt dem stå i kylen i 10 minuter.
- Värm ugnen till 200°. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller bönor. Grädda dem i 10 minuter. Ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5 - 7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
- Fyll med hjortronmylta strax före servering. Servera med glass.
8 maj 2009