Hjortronsoppa med mandelbiskvier
Hjortronsoppa med mandelbiskvier
12 ingredienser
1.5 h
Avsluta middagen med en dessert med svenska smaker. Stefan Ekengren bjuder på en hjortronsoppa som serveras med mylta och mandelbiskvier. Mums!
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
Hjortronsoppa
- 3 dl hjortron
- 2 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 2 dl vin, söt sort
- 0,5 dl citronsaft
- 1 vaniljstång, urgröpt
- 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och grovt hackad
Mylta
- 3 dl hjortron
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 vaniljstång
Mandelbiskvier
- 100 g mandelmassa
- 40 g strösocker
- 1 äggvita
Gör så här
Hjortronsoppa
- Koka upp alla ingredienser och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt sedan kallna helt.
- Sila soppan genom en fin sil och se till att pressa ur så mycket som möjligt ur hjortronen. Servera soppan varm eller kall.
Mylta
- Strö socker över hjortronen och vaniljstången, låt stå i minst 1 timme.
Mandelbiskvier
- Blanda mandelmassa, socker och äggvita. Spritsa ut toppar och baka i ugnen på 180 graders i ca 5 minuter.