Hjortronsoppa med mandelbiskvier

Hjortronsoppa med mandelbiskvier
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Hjortronsoppa med mandelbiskvier

0

12 ingredienser

1.5 h

Avsluta middagen med en dessert med svenska smaker. Stefan Ekengren bjuder på en hjortronsoppa som serveras med mylta och mandelbiskvier. Mums!

Ingredienser

portioner

Hjortronsoppa

  • 3 dl hjortron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vin, söt sort
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 vaniljstång, urgröpt
  • 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och grovt hackad

Mylta

  • 3 dl hjortron
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång

Mandelbiskvier

  • 100 g mandelmassa
  • 40 g strösocker
  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Hjortronsoppa
    Koka upp alla ingredienser och låt sjuda i ca 20 minuter. Låt sedan kallna helt.
  2. Sila soppan genom en fin sil och se till att pressa ur så mycket som möjligt ur hjortronen. Servera soppan varm eller kall.
  3. Mylta
    Strö socker över hjortronen och vaniljstången, låt stå i minst 1 timme.
  4. Mandelbiskvier
    Blanda mandelmassa, socker och äggvita. Spritsa ut toppar och baka i ugnen på 180 graders i ca 5 minuter.